Leading the world and advocating national spirit

Fa'afefea ona filifili pulu pulufana

O le faʻaaogaina o ipu sima na amata mai i le 1918, ina ua maeʻa le Taua Muamua a le lalolagi, ina ua iloa e Colonel Newell Monroe Hopkins o le ufiufiina o le ofutau uʻamea ma se sima tioata o le a faʻaleleia atili ai lona puipuiga.

E ui lava o meatotino o mea sima na maua vave, e leʻi umi ae faʻaaogaina mo faamoemoega faamiliteli.

O atunuu muamua na faʻaaogaina lautele le ofutau sima o le Former Soviet Union, ma sa faʻaaogaina tele e le militeri a Amerika i le taimi o le Taua a Vietnam, ae na o le ofutau sima na faʻaalia e avea ma mea e puipuia ai le tagata lava ia i tausaga talu ai ona o tau vave ma faʻafitauli faʻapitoa.

O le mea moni, o le alumina ceramic na faʻaaogaina i le ofutau o le tino i Peretania i le 1980, ma o le US Army tele na gaosia le SAPI moni muamua "polokalama faʻapipiʻi" i le 1990s, o se mea faʻafouina puipuiga i lena taimi.O lona tulaga puipuia o le NIJIII e mafai ona faʻalavelaveina le tele o pulu e ono lamatia ai le au fitafita, ae e leʻi faamalieina lava le US Army i lenei mea.Na fanau ESAPI.

 

ESAPI

I lena taimi, o le puipuiga a le ESAPI e le o se hack tele, ma o le maualuga o le puipuiga o le NIJIV na tulaga ese ai ma faasaoina ai ola o le anoanoai o fitafita.E fa'apefea ona fai lena mea masalo e le'o tele le fa'alogo.

Ina ia malamalama pe faʻafefea ona galue ESAPI, e manaʻomia ona tatou malamalama muamua i lona fausaga.O le tele o ofutau sima tu'ufa'atasia o se fa'atulagaina sima fa'atatau + u'amea/e le o u'amea pito i tua, ma e fa'aogaina fo'i e le US military ESAPI lenei fausaga.

Nai lo le fa'aogaina o le silicon carbide ceramic e aoga ma e "tamaoaiga", na fa'aaogaina e le US Army le sili atu taugata boron carbide ceramic mo ESAPI.I luga o le vaalele i tua, na faʻaaogaina e le US Army UHMW-PE, lea na matua taugata foi i lena taimi.O le tau o le UHMW-PE muamua na sili atu nai lo le BORON carbide.

Fa'aaliga: ona o le 'ese'ese vaega ma le fa'agasologa, e mafai fo'i ona fa'aogaina le kevlar e fai ma ipu lagolago e le US Army.

 

Ituaiga o maa pulufana:

O mea fa'apipi'i pulu, e ta'ua fo'i o sima faufale, e maualuga le ma'a'a, maualuga uiga fa'aopoopo, e masani ona fa'aogaina mo le fa'a'au'au, e pei o le oloina o polo sima, ulu mea faigaluega sima ......I le ofutau tuʻufaʻatasia, e masani ona faia e keramika le matafaioi o le "faʻaumatiaga taua".E tele ituaiga sima i totonu o le ofutau o le tino, o le mea e masani ona faʻaaogaina o alumina ceramics (AI²O³), silicon carbide ceramics (SiC), boron carbide ceramics (B4C).

O latou uiga ta'itasi o:

O le alumini ceramics e sili ona maualuga, ae o le maʻaʻa e maualalo, o le faʻasologa o le gaosiga e maualalo, o le tau e taugofie.O le alamanuia e ese le mama ua vaevaeina i -85/90/95/99 alumina ceramics, o lona igoa e maualuga atu le mama, maaa ma tau e maualuga atu.

Silicon carbide density e feololo, o le maaa lava e tasi e fai si feololo, e aofia i le fausaga o sima taugofie, o lea o le tele o mea faʻapipiʻi i totonu o le tino o le a faʻaogaina le silicon carbide ceramics.

Boron carbide ceramics i nei ituaiga o ceramics i le maualalo maualalo, le malosi maualuga, ma o lona gaosiga tekinolosi e maualuga tele foi manaoga, vevela maualuga ma le mamafa sintering, o lona tau foi o le ceramics sili ona taugata.

Ave NIJ grade ⅲ ipu e fai ma faʻataʻitaʻiga, e ui lava o le mamafa o le alumina ceramic insert plate o le 200g ~ 300g sili atu nai lo le silicon carbide ceramic insert plate, ma le 400g ~ 500g sili atu nai lo boron carbide ceramic insert plate.Ae o le tau o le 1/2 o le silicon carbide ceramic insert plate ma le 1/6 o le boron carbide ceramic insert plate, o lea o le alumina ceramic insert plate o loʻo i ai le tau sili ona maualuga ma o loʻo i ai i le maketi oloa taʻitaʻia.

Pe a faatusatusa i le ipu u'amea pulufana, o le ipu fa'afefiloi/ceramic pu'upu'u e iai se fa'amanuiaga e le mafai ona fa'ato'ilaloina!

Muamua lava, o le u'amea u'amea e lavea le u'amea u'amea tutusa e le projectile.E lata ane i le tapulaa o le saoasaoa o le ulu, o le tulaga le manuia o le ipu sini e masani lava ona faʻapipiʻi lua ma slugs, ma o le faʻaaogaina o le malosi o le kinetic e faʻalagolago lava i le galuega faʻafefe e mafua mai i le palasitika ma slugs.

O le malosi o le fa'aaogaina o le ofutau fa'ameamea e sili atu le maualuga nai lo le ofutau u'amea tutusa.

 

O le tali a le sini sima ua vaevaeina i faiga e lima

1: o le taualuga o le pulu ua malepelepe i ni vaega laiti, ma o le tuʻimomomoina o le warhead e faʻateleina ai le vaega o gaioiga faʻamoemoe, ina ia faʻasalalau le uta i luga o le ipu sima.

2: o ta'eta'ei e aliali mai i luga o le sima i le sone o a'afiaga, ma fa'alautele atu i fafo mai le sone a'afiaga.

3: Le malosi fanua ma le sone aafiaga compression galu i luma i totonu o le sima, ina ia malepe le sima, o le pauta na gaosia mai le sone aafiaga faataamilo i le projectile lele i fafo.

4: ta'eta'e i tua o le sima, fa'aopoopo i nisi ta'ei radial, ta'e tufatufaina atu i totonu o se cone, fa'aleagaina o le a tupu i le cone.

5: o le sima i totonu o le cone ua malepe i ni vaega i lalo o tulaga faigata faigata, pe a aʻafia le projectile luga sima, o le tele o le malosi kinetic e faʻaumatia i le faʻaumatiaga o le vaega pito i lalo o le cone, o lona lautele e faʻalagolago i mea faʻainisinia ma fua geometric. o mea fa'apipi'i ma mea fa'amea.

O lo'o i luga ua na'o le tali atu o uiga o le ofutau sima i le maualalo/medium speed projectiles.O lona uiga, o uiga tali o le saoasaoa projectile ≤V50.A maualuga atu le saoasaoa o le projectile nai lo le V50, o le projectile ma le sima e tafia e le tasi le isi, ma fausia ai se mescall nutimomoia sone lea e foliga mai ai le ofutau ma le tino e pei o se vai.

O le a'afiaga e maua e le va'alele tua e matua lavelave, ma o le fa'agasologa e tolu-dimensional i le natura, fa'atasi ai ma fegalegaleai i le va o laulau ta'itasi ma i luga o nei fa'alava fa'atasi.

I ni faaupuga faigofie, o le galu o le atuatuvale mai le galu ie i le resin matrix ona sosoo ai lea ma le laulau lata ane, o le galu o le galu o le galu i le alava felavasai, e mafua ai le faasalalauina o le malosi o le malosi, faʻalauteleina o galu i le resin matrix, le vavaeeseina o le. fa'alava ie ma le femalaga'iga o le fa'alava ie e fa'atuputeleina ai le malosi o le tu'ufa'atasi e mitiia ai le malosi o le kinetic.O le femalaga'iga e mafua mai i femalaga'iga ma le fa'asalalauina ma le tu'u'ese'esega o fa'a'ie ta'itasi e mafai ona mitiia le tele o le malosi o le a'afiaga.

Mo le suʻega faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le ofutau sima tuʻufaʻatasia, o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e masani lava ona faʻaaogaina i totonu o le fale suʻesuʻe, o lona uiga, o le fana kesi e faʻaaogaina e faʻatino ai le suʻega faʻapipiʻi.

 

Aisea na maua ai e Linry Armor se tau fa'amanuiaga o se gaosiga o mea fa'apipi'i pulufana i tausaga talu ai nei?E lua mea taua:

(1) Ona o manaʻoga faʻainisinia, o loʻo i ai se manaʻoga tele mo sima fausaga, o lea o le tau o sima fausaga e matua maualalo lava [faʻasoa tau].

(2) I le avea ai o se gaosiga o mea mataʻutia ma oloa maeʻa o loʻo gaosia i totonu oa tatou lava fale gaosi oloa, ina ia mafai ona tatou tuʻuina atu oloa sili ona lelei ma tau sili ona faauo mo faleoloa ma tagata taʻitoʻatasi.

 


Taimi meli: Nov-18-2021